94/365 Beskära

20. Beskära

Street Photo @ Birgitta Rudenius

Knepigt det där med att beskära bilder! Bilder kan tilldelas så olika upplevelser. Bilden kan bjuda in eller inte. Dessutom vi upplever bilder olika i grunden, tror jag. Några är mer benägna att se de tekniska kvaliteterna och andra känslor som förmedlas i bilden.
Hur betraktar du en bild?

Street Photo @ Birgitta Rudenius

Själv har jag en benägenhet att fokusera på den känsla en bild förmedlar samtidigt som jag hela tiden strävar att bli bättre på det tekniska.
Detta är en del av det nyligen restaurerade Clemenstorget vid stationen i Lund – med fasta sittplatser här och där samt en vy över torghandeln . Till vänster utanför bilden startar den nya spårvagnen. Den invigdes i december 2020.
Min sida med Street Photo – My Street Worlds.


Här syns spårvägen – rakt mot Allhelgonakyrkan – fotograferad med ett 24mm objektiv (därav förvrängningen som inte justerats).

Street Photo @ Birgitta Rudenius


365 foton 2021

B i r g i t t a

8 kommentarer

 1. Bra tolkning av temat!
  Personligen är jag väldigt känslostyrd och väldigt usel på det tekniska så för mig är det självklart att ”se” mer vilken känsla bilden förmedlar än om den är tekniskt bra. Därmed inte sagt att jag inte uppskattar ett tekniskt bra foto också 🙂
  Glad påsk!

 2. Intressant att se samma bild i olika tappningar. Personligen föredrar jag den med närmare typsnitt, bilden blev mer känslosam då. Jag är trygg i det tekniska i min kamera, behöver inte tänka på rattar. Jag har lärt mig hur den funkar, men jag blir aldrig fullärd ändå känner jag. Man kan alltid utvecklas det är nog därför jag gillar att fota så mycket. Men när jag väl fotar kör jag på vad min känsla säger mig. Min första utställning döpte jag till ” när det pirrar i magen trycker jag”. Det ska kännas i mig, sedan är det ju så kul med denna utmaning och höra vad andra ”ser” i mina bilder & vad jag ”ser” hos andra. Det är utvecklande och så himla kul.

 3. Tack för att du delar med dig av dina tankar runt fotografering. Det är alltid intressant att få inspiration av andra. Vad har du för kamera?

 4. Perfekta bilder till temat. Gillar de två svartvita, men av lite olika skäl. Den första tycker jag ger mer fokus på de beskurna träden och har ett fint djup. Den andra med fokus på mannen i stolen lyfter mera fram en känsla i bilden och säger egentligen inte så mycket om just beskärning.
  När jag tar mina egna bilder går jag nog mest på känsla och är ofta inte helt medveten om varför jag tog bilden på ett visst sätt. När jag tittar på andras bilder kan det vara väldigt olika vad som fångar mitt intresse. Det kan vara känslan i bilden, ljuset, färgerna, det tekniska utförandet, etc.

 5. Tack för din värdefulla kommentar! Jätteintressant att få ta del av hur andra fotografer upplever bilder och vad som styr och påverkar.

THANKS for stopping by!

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s